Preventie heeft de toekomst.

In 2025 heeft u geen arts meer nodig, zei prof. Bob de Wit, hoogleraar Strategic Leadership onlangs in Zorgvisie.
Grote technologische bedrijven als Google en Nike gaan de gezondheidszorg een totaal ander aanzien geven. Via vroegtijdige waarschuwingen en adviezen gebaseerd op de persoonlijke gezondheidssituatie, worden op maat gesneden adviezen gegeven over voeding, bewegen en leefstijl. Dat kan problemen voorkomen en maakt veel medische zorg overbodig.
Op die ontwikkeling blikt de preventiepolis vooruit. De eerste zorgpolis van Nederland die het voorzorgsbeginsel als uitgangspunt kiest.
Net zo compleet als de traditionele zorgverzekering, maar meer gericht op een gezonde toekomst. Sluit ‘m vandaag nog af en profiteer van een collectieve zorgpolis met gelijkgestemden. Mensen die vinden dat preventie het uitgangspunt zou moeten zijn in de gehele zorg.

De Rookvrijpolis biedt de voordelen van collectiviteitskorting. Hoe meer verzekerden zich aansluiten en aan de zorgverzekeraars laten zien dat een gezonde leefstijl vruchten afwerpt, hoe meer verzekeraars zullen doen om preventieve gezondheidszorg te belonen.
Het actieve anti-rookbeleid en voorlichting aan kinderen komt steeds meer onder druk te staan, de stichting Preventiepolis wil met de Rookvrijpolis zorgen dat stoppen met roken cursussen in het basispakket blijven, dat de voorlichting aan kinderen wordt uitgebreid zodat ze niet met roken beginnen en ervoor zorgen dat zorgverzekeraars een gezonde rookvrije leefstijl en werkomgeving meer gaan stimuleren.

Voor vegetariërs, veganisten en vleesverlaters is er de Vegapolis, een zeer uitgebreide en voordelige zorgverzekering met een groot aantal extra’s zoals korting krijgen bij vegetarische restaurants. Maar nog veel belangrijker dan korting en andere voordelen is dat de Vegapolis de kans biedt om samen met geestverwanten te bewijzen dat een plantaardige leefstijl gezonder is. Samen te kunnen werken aan betere vegetarische maaltijden in ziekenhuizen, aan medisch onderzoek zonder dierproeven, hoe groter de collectieve vegetarische zorgpolis, hoe meer invloed dat zal hebben op de medische zorg en hoe meer dat ook andere zorgverzekeraars zal inspireren. En hoe beter de voorwaarden zullen zijn die de Vegapolis kan uitonderhandelen.
Van de opbrengst van de Vegapolis steunt de stichting preventiepolis ook ander onderzoek. Onderzoek naar de ontwikkeling van vleesvervangers, zoals dat wordt uitgevoerd door The Peas Foundation in samenwerking met de Universiteiten van Wageningen en Delft. Mede door steun van de Vegapolis kon er recent een grote doorbraak gemeld worden die wereldwijde aandacht gekregen heeft. Een apparaat dat van 100% plantaardige grondstoffen een 100% plantaardige biefstuk kan maken. Een simpel, energiezuinig proces dat de voedingsstoffen heel houdt, vergelijkbaar met een pastamachine of een broodbakmachine. de ontwikkelaars werken zelfs aan een versie die straks thuis in de keuken “vers vlees” kunnen maken, gebaseerd op regionaal geteelde plantaardige eiwitten en plantaardige smaken.

Weten hoe je jezelf kunt verzekeren van de solidariteit met gelijkgestemden en daar meteen de vruchten van kunt plukken?
Bekijk de Vegapolis of Rookvrijpolis.
Samen invloed uitoefenen op een gezondere leefstijl via je zorgverzekering!

Initiatiefnemers

De Preventiepolis is een initiatief van Niko Koffeman die eerder o.m. Adopteer een Kip en Adopteer een Appelboom bedacht en medeoprichter is van Stichting Wakker Dier en De Vegetarische Slager. Mede-initiatiefnemer is Ruud Koornstra, ondernemer in groene en duurzame projecten, voorzitter van De GroeneZaak en onder meer bekend van Groene stroom leverancier Oxxio, de ledlamp introductie in de wereld en elektrisch vervoer. En Pieter Kwak, expert op het gebied van verzekeringen.

Stichting Preventiepolis

Iedereen die een Preventiepolis wil afsluiten, is automatisch aangesloten bij de Stichting Preventiepolis, die ernaar streeft duurzame initiatieven op het gebied van gezondheidspreventie te ondersteunen. Zo zijn in het verleden bijvoorbeeld de websites van The Peas Foundation en van De Vegetariër mede mogelijk gemaakt door de Stichting Preventiepolis en onderzoek van Universiteit Wageningen en TU Delft naar een nieuwe generatie plantaardige vleesvervangers.